Mobiele tentoonstelling

Deze reizende tentoonstelling werd ontworpen en gebouwd op vraag van het Wetreldcentrum van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Uitgangspunten bij dit ontwerp waren : eenvoudig te verplaatsen met geringe opbouwtijd, geschikt voor meerdere soorten ruimtes, interactiviteit met de bezoeker.

Er werden 8 cabines ontworpen uit panelen in bedrukt Eco-board.  Deze worden aangevuld door 6 life size figuren uitgesneden uit hetzelfde soort materiaal.

De cabines worden gemonteerd door middel van speciaal ontworpen hoekprofielen.  Alle interactieve elementen zijn afneembaar waardoor de panelen tijdens transport vlak blijven.

In de cabines zijn uitsnijdingen dewelke inkijk geven tot een aantal tentoongestelde objecten.  Deze objecten hebben een relatie tot het verhaal dat de tentoonstelling brengt.

Qua interactieve elementen werden electro-spelletjes mee in de layout opgenomen.  Alsook zijn er verschillende schermen en audio fragmenten ingebouwd.

Voor de realisatie van deze tentoonstelling werd samengewerkt met communicatiebureau ToTaal en grafisch ontwerpbureau Lee Berg